Wim Defoort & Kathelijne Sierens

De enige 'ongeorganiseerde' onafhankelijke (= niet gekleurde) kandidaten

Op maandag 24 mei 2004 kan iedere ATP-er (opnieuw) kiezen wie hem of haar de komende 4 jaar zal vertegenwoordigen. Het wordt wederom een verscheurende keuze tussen rood, blauw, rooms, de ATP-raad of ... Defoort - Sierens.

Deze laatste keuze is voor iedereen (inclusief onszelf) een complete verrassing.

Samen voor ons eigen (ATP) (UGent)

De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe ATP-ers in dienst gekomen. Ze voelen zich niet altijd begrepen en verdedigd door de 'oude structuren' van vakbond of ATP-raad. Een moderne organisatie als de UGent zou in eerste instantie zelf zijn personeelsleden moeten inlichten. Het is niet normaal dat andere (gekleurde) kanalen basisinformatie dienen te verstrekken. Het ligt in onze bedoeling om een brug te slaan tussen alle verkozen ATP-vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur. Samen kunnen we door onze kritische geest een nieuwe wind laten waaien over de beleidsvoorstellen en -waar nodig - kunnen we ze gezamenlijk proberen bij te sturen.

Eén van onze stokpaardjes is open communicatie. Na de intentieverklaring van het beleid wordt het hoog tijd dat er eindelijk werk gemaakt wordt van een open communicatiecultuur. Geen betutteling, maar een oprecht vertrouwen in de goede bedoelingen en kritische geest van alle ATP-ers.

Het nieuwe personeelsbeleid dient verder nauw opgevolgd te worden. Na de indeling in 'families' (functieklassen) dienen we erover te waken dat de uitvoering van de rest van het programma (evaluaties, functioneringsgesprekken, interne mutaties en bevorderingen) geen dode letter blijft. Jobrotatie moet gestimuleerd worden en via vallen en opstaan moet er een cultuur komen waar evaluaties (in twee richtingen) op een eerlijke manier gebeuren. In de faculteiten dienen ook facultaire ATP-ers deel uit te maken van de functieclassificatiecommissies.

Samen kunnen we werken aan een inperking van de administratieve molen die er nu soms voor zorgt dat we noodgedwongen onze basistaken (ondersteuning bieden aan het onderwijs, het onderzoek en de dienstverlening) verwaarlozen. We moeten tevens ijveren voor een verdere vereenvoudiging van het SAP-systeem vanuit het standpunt van de (ATP-) gebruiker. Geen regels om de regels, maar een efficiënt werkinstrument.

Geen gezeik, iedereen rijk

De slogan van Van Kooten en De Bie heeft na enkele decennia nog niets aan actualiteit ingeboet. Via concrete acties (opleiding, waardering uiten, vertrouwen hebben in het personeel, sportdagen) moeten we de verzuring bij het personeel proberen weg te nemen. Geen gejammer, maar een werkplaats creëren waarin iedereen zich letterlijk, maar vooral ook figuurlijk gewaardeerd voelt. Spiritueel rijke mensen zijn de beste ambassadeurs voor de UGent.

Geen papier, alles staat hier!

Uit respect voor het milieu wordt onze campagne hoofdzakelijk via elektronische weg gevoerd. Het aantal affiches is tot een minimum beperkt. Sympathisanten kunnen op onze website ( www.defoort.UGent.be ) nog steeds hun exemplaar downloaden, uitprinten en uithangen. Uw printer is ongetwijfeld beter dan de onze.

We hebben - na rijp beraad - besloten om geen papieren mailing rond te sturen. Gelieve dit bericht dan ook door te spelen aan uw naaste collega's die niet dagelijks met een computer in aanraking komen. De bomen zullen u eeuwig dankbaar zijn.

Ik hoop dat jullie op 24 mei niet vergeten te stemmen en nadien nog even stilstaan bij de verjaardag van meester Bob Dylan!

Don't follow leaders.
Watch the parkin' meters

Met vriendelijke groeten,

Wim Defoort
Faculteit Diergeneeskunde - Beleidsmedewerker
Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke
Tel: 7506 E-mail: Wim.Defoort@UGent.be

Kathelijne Sierens
Domeinverantwoordelijke Internet
Krijgslaan 281 (S9, 3e verd.), 9000 Gent
Tel: 4645 E-mail: Kathelijne.Sierens@UGent.be


Wie zijn ze?

Wim Defoort is al enkele jaren actief aan de UGent. Na omzwervingen in de privé-sector en na een kort verblijf op de dienst studieprogramma's en studentenadministratie belandde hij in 1998 als communicatiewetenschapper op de faculteit Diergeneeskunde. Van een vreemde eend in de bijt gesproken. Als beleidsmedewerker, administratief secretaris en communicatieverantwoordelijke komt hij in aanraking met alle facetten van het universitaire leven. Het (facultair) personeelsbeleid kent voor hem geen geheimen. Vanuit zijn functie adviseert hij de faculteitsraad en volgt hij de facultaire adviezen en beslissingen richting Raad van Bestuur op. Als lid van de universitaire ATP-beroepscommissie en de facultaire ATP-selectiecommissie kent hij de deugden en gebreken van het nieuwe ATP-beleid als geen ander. Wim Defoort is - tot spijt van wie het benijdt - volledig onafhankelijk en hoopt vanuit een positieve ingesteldheid de belangen van alle ATP-ers te kunnen verdedigen.

Kathelijne Sierens verdiende als Germaniste haar sporen in de hectische informaticawereld alvorens in 1999 tot het ARC van de UGent toe te treden. Momenteel werkt ze voor de DICT, alwaar ze samen met één collega de website van de UGent draaiende houdt. Ze maakt deel uit van het centrale en het facultaire redactiecomité voor de website. Vanuit haar functie begeleidt ze site-medewerkers van de centrale administratie en de faculteiten.

Wim Defoort is gehuwd met Kathelijne Sierens (en omgekeerd). Verder doet dit hier volstrekt niets terzake.